Vilka é vi för ena?

Lester & Kulturvarietén är ett kollektiv av 6-10 oroliga mer ller mindre mänskliga individer som gått samman för att försöka skoja till det litegrann på upptagna stunder. Ambitionen är att någon gång lyckas få någon att inte gå nedbruten och gråtandes från en föreställning.

Lester & Kulturvarieténs humor har en stark Göteborgsprägel och komiken är influerad av Galenskaparna & After Shave, Kurt Olsson och radioprogrammet Rally.

Lester Podcast har tidigare sänts i Humorhimlen Lab i P3 och sänds nu i både Radio 88 och Radio pE20 91,4. Återkommande gäster är Glenn Hysén och Pipistrello . Lester nominerades även i kategorin ”Humor” till Svenska Podcastpriset 2014 och 2015.

Podcasten har gästats av stjärnor som Torbjörn Nilsson, Kee Marcello, Jakob Eklund, Özz Nûjen och Alexandra Zazzi m.fl.

Sommaren 2018 uppträdde Kulturvarietén på Kajskjul 8 i Göteborg med en scenshow under fredagar med gäster som bl.a. Glenn Hysén, Carina Lidbom och Peter Wahlbeck.

Hösten 2018 tog de sommarshowen till Stenhammarsalen på Göteborgs Konserthus och föreställningen ”En jävla cirkus” med gäster såsom Nemo Hedén och Kikki Danielsson.

Våren 2019 uppträdde Lester & Kulturvarietén med föreställningen ”Orolig humor” på nattklubben 8ight mitt på Avenyn med komikerna Niklas Andersson och Ann Westin.

Lester & Kulturvarietén består av:

Markus Qvist, Tony Nilsson, Daniel Heiniemi, Anders ”Pipistrello” Rönnefors, Camilla Qvist, Fredrik Wingbro, Mikael Stenström, Johan Bjerkander

 Ständig hedersmedlem: Glenn Hysén